Keresés
+36 1 220 9100, +36 30 884 1234 1164 Budapest, Rádió utca 1.
Nyelv
hu en

Adapter, toldó

Kábel csatlakozó adapterek és toldók előnye

E termékek haszna magától értetődő: a megfelelő adapter vagy toldó használatával elkerülheti, hogy ki kelljen dobnia meglévő kábelét, illetve megspórolhatja egy új kábel vásárlását. Az analóg Jack, RCA stb. adapterek célja, hogy a továbbított jelet több felé osztva, vagy eltérő csatlakozóra átalakítva szállítsák. Az úgynevezett elosztó pedig akkor lehet hasznos, ha például egy monó (tipikus eset a házimozi erősítőn lévő aktív mélysugárzó kimenet) hangkimenetet kell ketté osztani.

A toldókra többnyire két esetben lehet szükség: ha túl rövid a meglévő kábel, vagy ha nem megfelelő szögben áll a kábel végén lévő csatlakozó. A HDMI toldó például nagy segítség lehet Önnek, ha falra szerelt lapos tv hátuljába szeretné csatlakoztatni a kábelt, de a televízión lévő aljzatokba az egyenes fejű HDMI kábellel nem (vagy nehezen/túl feszesen, ami a rézvezető sérülését okozhatja) fér hozzá.

Adapterek és toldók hátránya

Az analóg kábel átalakítók, adapterek negatív hatása, hogy hozzáadott jelátviteli akadályként „bonyolítják” a jelutat, tehát plusz anyagokon kell átutaznia a jelnek. Ez hallható hangminőség romlást eredményezhet akkor, ha nem elég jó minőségű az adapter. A high end hifi rendszer építőknek azt javasoljuk, hogy lehetőség szerint mellőzzék az adapterek használatát. Persze ha a szükség megköveteli, akkor a semmihez képest még mindig jobb az átalakító alkalmazása.

Miért nincsen analóg-digitális átalakító kábel?

Gyakori kérdés, hogy kínálunk-e SCART-HDMI vagy RCA-HDMI kábelt? Ilyen fajta kábel nem létezik (ebay és amazon oldalakon kínálnak hasonlókat, ezek azonban nem fognak működni). Hiszen a HDMI kábel digitális, a SCART és RCA pedig analóg jelet továbbít. Ha Önnek olyan megoldásra van szüksége, amely RCA vagy SCART csatlakozóból HDMI-re alakítja a jelet, akkor ahhoz különálló készülékre lesz szüksége, az ilyen jellegű átalakítást ugyanis csak aktív elektronika képes elvégezni.

Top ajánlat

Adapter, toldó

Rendezés: ABC Népszerű Ár Akciós Kiemelt Új Megjelenítve: 1-24Összesen: 88 termék Lista nézet: