Keresés
+36 1 220 9100, +36 30 884 1234 1164 Budapest, Rádió utca 1.
Nyelv
hu en

Analóg összekötő

Audió kábel (analóg összekötő) feladata

Ahogy elnevezése is arra utal, az analóg összekötő kábel a készülékek egymáshoz csatlakoztatására szolgál. A kínálatunkban szereplő analóg összekötő kábelek elsődleges célja, hogy hifi/házimozi/stúdiótechnikai/professzionális audió környezetben a hangfrekvenciás jelet továbbítsák, többnyire a forráseszköztől az erősítő felé. Ha Ön pl. lemezjátszót, DA konvertert, média lejátszót vagy okostelefont szeretne hangrendszeréhez csatlakoztatni, akkor e célra analóg összekötő kábelre lesz szüksége.

Mitől függenek az analóg összekötő kábel árak?

Már a legegyszerűbb, legolcsóbb kábelek is képesek átvinni az audió jelet, bizonyos minőségi szint alatt azonban zavart és torzítást „szed össze” a kábel, ami így bejut a hangrendszerbe és elszínezi, lerontja a hangminőséget. A magasabb minőségű kábelek jobb árnyékolással és szigeteléssel védekeznek a külső zavarok ellen. A drágább kábelekben általában tisztább (pl. tömör, nyújtott szemcséjű réz, monokristályos réz, ezüst stb.) minőségű anyagok vezetik a jelet, ezáltal a jelveszteség is csökken.

Audió kábel vásárlás előtt mire érdemes figyelni?

Fontos, hogy ne legyen túl rövid a kábel, mert az audió kábelek toldása több-kevésbé mindig ront a hangminőségen. Mindegyik audió kábel termékünk tetszőleges hosszúságban rendelhető, egy darabban maximum 50 méterig. Vastagabb kábeleknél érdemes meggyőződni arról, hogy a kiszemelt csatlakozóba beleférjen a vezeték (igyekszünk a csatlakozók adatlapján feltüntetni a bemenő nyílás átmérőjét). A speciális szerkezetű kábelek szerelése türelmet és kézügyességet igényel. Szükség esetén technikusaink is segítenek Önnek összeszerelni a saját tervezésű kábelét!

Top ajánlat

Analóg összekötő

Rendezés: ABC Népszerű Ár Akciós Kiemelt Új Megjelenítve: 1-24Összesen: 35 termék Lista nézet: