Keresés
+36 1 220 9100, +36 30 884 1234 1164 Budapest, Rádió utca 1.
Nyelv
hu en

Mobil hifi


Hordozható zenejátszó vs otthoni hifi rendszer

Egy high end hifi rendszer általában lejátszóból, erősítőből és hangfalból áll. Mindezt megfelelő akusztikájú szobában kell felépíteni ahhoz, hogy a lehető legszebben szóljon. A komplett rendszer ára sok esetben elérheti a százezres vagy milliós határt. A legfőbb gond, hogy csak otthon élvezheti a zenét, ugyanis az Ön fantasztikus hangú hifi rendszerét  nem viheti magával bárhova. Egy mobil hifi azaz hordozható zenejátszó eszköz (DAP, azaz Digital Audio Player) általában egy tenyérnyi méretű készülék. Ahhoz, hogy erről zenét tudjon hallgatni, szüksége lesz egy pár fülhallgatóra vagy fejhallgatóra. Ha megfelelő minőségű zenével és fülessel rendelkezik, akkor az eredményt legalább annyira élvezheti, mintha egy százezres vagy milliós kategóriájú hifi rendszert hallgatna. A különbség az, hogy ezt bárhova magával viheti.

Okostelefon vs. hordozható hifi

Az okostelefonok fantasztikus készülékek, rengeteg szolgáltatással. Elsősorban arra készültek, hogy megkönnyítsék az Ön életét. Ha viszont azt szeretné, hogy a zenét élethű, tiszta minőségben kapja, vissza, arra sajnos a mobiltelefonok nagy része önmagában nem alkalmas. Legtöbben letöltött mp3 fájlokat, Spotify lejátszási listákat vagy YouTube-ot hallgatnak a telefonhoz mellékelt gyári fülhallgatóról. Ez esetben a műsorforrás, a lejátszó eszköz és a fülhallgató is egyre lejjebb rontja a zene minőségét. A hordozható hifi készülék (DAP) nem túl bonyolult készülék, korlátozott szolgáltatásokkal. Bár a kínálatunkban szereplő Astell & Kern eszközök segítségével meglepően sok módon férhet hozzá zenéihez, például zenei szerverként is használhatja őket. Egy DAP elsősorban arra készült, hogy Önnek tiszta minőségű zenei élményt nyújtson. Még a legolcsóbb Astell & Kern DAP is jobb hangminőséget nyújt, mint bármely ma gyártott prémium okostelefon. Miért van ez? Azért, mert egy DAP belsejében jobb minőségű alkatrészek (D/A konverter, műveleti erősítő, órajel-generátor stb.) találhatók, az áramkör pedig kevesebb elektromágneses zavart enged a jelbe jutni.

A legjobb hangminőséghez jó forrás kell

Ahhoz, hogy Ön a lehető legjobb hangminőséget érje el, célszerű Spotify helyett TIDAL szolgáltatást használnia. Továbbá javasoljuk, hogy hallgassa meg kedvenc számait stúdió minőségű 96 kHz/24 vagy DSD változatban is (ilyen formátumú albumokat többek között a hdtracks.com zeneáruházban is lehet vásárolni). A különbség sok esetben elképesztő! A kínálatunkban szereplő hordozható lejátszók előzetes egyeztetés után (akár micro SD-kártyán hozott zenével) kipróbálhatók szaküzletünkben is!


Top ajánlat

Mobil hifi

Rendezés: ABC Népszerű Ár Akciós Kiemelt Új Megjelenítve: 1-24Összesen: 3 termék Lista nézet: