Keresés
+36 1 220 9100, +36 30 884 1234 1164 Budapest, Rádió utca 1.
Nyelv
hu en

Jack dugó

Jack dugó jellemzői és felhasználása

A Jack dugó az egyik legnépszerűbb csatlakozó típus összekötő kábelek készítéséhez. Jack összekötő kábel használatával illesztheti pl. mobiltelefonját az autóhifihez, hordozható zenejátszóját az erősítőhöz stb. Ugyanakkor ez rendkívül sokoldalú csatlakozófajta, nem csak hangtechnikában, hanem sok más iparágban is (pl. orvosi célú vagy tetováló gépek) használják. Jack összekötő kábel való sok esetben gitárok, hangszerek és erősítők/keverőpultok összekötéséhez is. Ilyen esetben 6.3 Jack (6,3 mm-es) dugó ajánlott, amelyből létezik monó és sztereó változat is. A különböző jackdugó típusok kábel befogadó méretben és vezetőanyag tisztaságban különböznek egymástól. Általános felhasználáshoz kifogástalanok a legolcsóbb modelljeink is, audiofil célokra viszont (pl. Sennheiser fejhallgató kábel) érdemes a high end kategóriában körülnézni.

Jack dugó szabványok

Nem árt tudni, hogy különböző méretekkel és érintkező (pólus) kiosztással is készül. Például egyes fejhallgató kábel végződésekhez monó, vagy szimmetrikus 2,5 mm-es végződés szükséges. És ha ez még nem elég, lassan a 4,4 mm-es Pentaconn dugó is kopogtat a sokat utazó zenekedvelők ajtaján. Ezért ajánlott, hogy vásárlás előtt leellenőrizze az Ön készülékén lévő Jack aljzat tulajdonságait.

Fülhallgató csatlakozó, de nem univerzális!

Ha fülhallgató kábel végére szeretne Jack dugót szerelni és gyakran hallgat telefonról zenét akkor olyan csatlakozót érdemes választani, ami szűkítéssel rendelkezik (pl. AP-341G), hogy tokon keresztül is beférjen a telefon/tablet aljzatába. Egyedi fejhallgató kábel építése előtt ajánlott a fülhallgatóba csatlakozó Jack dugót szakemberrel megnézetni, mert ezek sem mindig egyformák. Pl. ha a gyártó speciális méretű vagy bajonett záras műanyag házat tervez a 3,5 mm-es dugó köré, vagy a szokásosnál mélyebb aljzattal készíti a fülest, akkor abba nem fog bármilyen Jack dugó beilleszkedni.

HA SZERELÉSSEL KÍVÁNJA MEGRENDELNI A CSATLAKOZÓT, AKKOR NYISSA MEG A TERMÉK ADATLAPJÁT (A TERMÉK NEVÉRE KATTINTVA) ÉS JELÖLJE BE A "SZERELVE KÉRI?" ROVATNÁL AZ "IGEN, KÉREM" OPCIÓT!

Top ajánlat

Jack dugó

Rendezés: ABC Népszerű Ár Akciós Kiemelt Új Megjelenítve: 1-24Összesen: 31 termék Lista nézet: