Keresés
+36 1 220 9100, +36 30 884 1234 1164 Budapest, Rádió utca 1.
Nyelv
hu en

XLR csatlakozó (mama)

XLR dugók felhasználása

XLR típusú csatlakozókat használnak számos professzionális hangtechnikai kábelen. Általában ezt a formátumot használják mikrofonok, színpadtechnikai eszközök és stúdió monitorok egymáshoz csatlakoztatására. Fő ismertetőjegyei közé tartozik a fém, henger alakú készülékház és a benne lévő három érintkező (test föld a kábelárnyékolásnak, valamint egy rendes „meleg” és egy invertált „hideg” polaritás. Népszerűsége mechanikai megbízhatóságában rejlik, továbbá szimmetrikus bekötés esetén kevesebb zajt és torzítást enged át, mint az egyszerűbb megoldások.

XLR csatlakozó minőségi kategóriák

Mint minden audió csatlakozónál, ezesetben is többfajta minőségi kategória létezik. A legegyszerűbb XLR dugó darabja is már több, mint 1 000 forintba kerül, mivel az egyszerűbb, otthoni vagy „konzumer” célra gyártott dugókhoz (pl. RCA) képest sokkal masszívabb felépítésűek és több elemből állnak. Belépő és középkategóriás célokra, egyszerűbb mikrofon- és hangszer kábel készítéséhez már a legolcsóbb XLR dugó is kifogástalan. Magasabb színvonalú, high end készülékek csatlakoztatásához léteznek a drágább XLR csatlakozó típusok, melyek tisztább vezető anyagokat tartalmaznak. Például a Furutech csúcskategóriás termékei rozsdamentes acél házzal és ródium bevonattal készülnek, hogy a jelátvitelt a lehető legkevesebb veszteséggel biztosítsák.

HA SZERELÉSSEL KÍVÁNJA MEGRENDELNI A CSATLAKOZÓT, AKKOR NYISSA MEG A TERMÉK ADATLAPJÁT (A TERMÉK NEVÉRE KATTINTVA) ÉS JELÖLJE BE A "SZERELVE KÉRI?" ROVATNÁL AZ "IGEN, KÉREM" OPCIÓT!

Top ajánlat

XLR csatlakozó (mama)

Rendezés: ABC Népszerű Ár Akciós Kiemelt Új Megjelenítve: 1-24Összesen: 21 termék Lista nézet: