Keresés
+36 1 220 9100, +36 30 884 1234 1164 Budapest, Rádió utca 1.
Nyelv
hu en

Fül- és fejhallgató

Fülhallgató vagy fejhallgató? Melyik jobb?

A fülhallgatók a hallójáratba, a fejhallgatók pedig a fülre vagy aköré illeszkednek. Más komfort érzetet nyújt a két kategória. Van akinek az egyik jön be inkább, van akinek a másik, nincsen mindenki számára tökéletes megoldás, viszont a prémium kategóriás termékek kidolgozottsága, anyagminősége az átlagos/belépőszintű megoldásokhoz képest sokkal jobb komfortot nyújt. Szóval akkor is érdemes kipróbálnia mondjuk egy minőségi Astell&Kern fülhallgatót, ha korábban negatív tapasztalatai voltak valamilyen olcsóbb in-ear megoldással. (Szaküzletünkben természetesen személyes kipróbálásra is van lehetőség, amennyiben adott termékből tartunk készleten). A fülhallgató előnye, hogy bárhol elfér, akár zsebben is. A fejhallgató előnye, hogy nagyobb hangszórót tartalmaz és ha elég kényelmes, akkor otthoni zenehallgatáshoz kényelmesebb opció. Nem árt tudni azonban, hogy a fejhallgatók a nyári hőségben könnyen izzasztó, fülledt érzetet okozhatnak, ezért azok használata leginkább normál szobahőmérsékleten ajánlott.

Fülhallgató technológiák

A kínálatunkban szereplő Astell & Kern fülhallgatók a legfejlettebb technológiákkal készülnek. Némelyik hangszóró kamrája 3D nyomtatással, vagy CNC marással készül prémium anyagokból, hogy a hangszóró rezgései akusztikailag csillapítva legyenek, ugyanakkor a fülhallgató észrevétlenül belesimuljon a hallójáratba. A prémium fülhallgatóknál előfordul, hogy egy oldal több hangszórót is tartalmaz (például a szimmetrikus armatúrás rendszerek), elkülönítve a basszus és közép/magas sávokra, így a frekvencia spektrum visszaadása árnyaltabb lehet. Egy minőségi fülhallgató ismertetőjegye a moduláris kábel (így a vezeték sérülése esetén sokkal könnyebben pótolható). A Kerry Harvey Audio által tervezett termékekben még olyan apróságokra is odafigyelnek, mint a kábelben lévő fém vezető anyagtisztasága (így a hangszórónak küldött jel is tisztább marad) és a köpenyben lévő törést/szakadást gátló erősítés.  

„Rádugtam a telefonomra, és nem szól elég jól a fülhallgató.” De miért?

Jó ha tudja, hogy a legtöbb okostelefont nem audiofil zenehallgatásra tervezték. A kínálatunkban szereplő fül és fejhallgatók akkor nyújtják a legjobb hangzást, ha high end fejhallgató erősítőhöz és/vagy digitális-analóg jelátalakítóhoz (DAC) csatlakoztatják. Léteznek kimondottan minőségi zenehallgatásra optimalizált, számítógépre és okostelefonra is csatlakoztatható, pendrive méretű külső hangkártyák, asztali célra szánt fejhallgató erősítők és különálló, kb. telefon nagyságú hordozható zene lejátszók (DAP) is. Az Ön igényein múlik, hogy ezek közül melyiket választja, de abban biztos lehet, hogy bizonyos minőségi szint fölött bármelyik megoldás sokkal jobb hangzást fog nyújtani az összes ma létező okostelefon Jack hangkimenetéhez képest.

Top ajánlat

Fül- és fejhallgató

Rendezés: ABC Népszerű Ár Akciós Kiemelt Új Megjelenítve: 1-24Összesen: 1 termék Lista nézet:
  • Minőségi, tartós anyagokból készült fejhallgató állvány. Masszív, nehéz talpának köszönhetően stabil "pihenőhelyet" nyújt az Ön kedvenc fülesének. A fejhallgató természetes módon akasztható fel rá a nélkül, hogy a fejpánt megnyúlna....
    35 300 Ft
    Tovább