Keresés
+36 1 220 9100, +36 30 884 1234 1149 Budapest, Fogarasi Út 19/E
Nyelv
hu en

Ethernet (CAT) kábel

Ethernet kábel jelentősége hifi rendszerekben

Az elmúlt években forradalmian megváltozott, ahogy az emberek tárolják, vásárolják és elérik (valós időben) a digitális médiát. Ide tartoznak a fényképek, filmek, és persze a zene is. Nem a fizikai média van előtérben, hanem az adat, amelyet számos eszközről számos helyre mozgatnak. Az audió alkalmazások és protokollok szempontjából az Ethernet kábelen továbbított audiójel kihasználhatja a CAT vezeték magas sebességét, alacsony időkésését és jelentős jelkapacitását, valamint extrém alacsony jittert és bit-perfect kommunikációt lehetővé tévő adottságait. Ki ne akarná mindezt?

Sok interneten is fellelhető hallgatói tesztelés és szakértői kísérlet alátámasztja, hogy felesleges komplett otthonába többszáz méter extra minőségű CAT-kábelt telepíteni. A legfontosabb szakasz (tehát ahova érdemes lehet a gyáritól jobb minőségben készített Ethernet kábelt csatlakoztatni) jellemzően a streamer/lejátszó és router vagy switch közötti szakasz. Érdemes próbaképpen kábelt cserélni a NAS és router/switch közötti szakaszon is, de elsősorban a forráseszköz mögött lévő rész javítása hoz leginkább érezhető eredményjavulást.

CAT kábelek audió-videó célra, egyedi méretben

A kínálatunkban szereplő AudioQuest ethernet kábeleket tetszőleges hosszúságban rendelheti. Összeszerelheti otthon saját kezűleg, vagy technikusaink segítségét is igényelheti. AudioQuest CAT-kábel csatlakozókat is kínálunk, rendelés előtt azonban érdemes meggyőződni róla, hogy a kiszemelt csatlakozó valóban illeszkedik-e a kábelhez (például az FM sorozatra a standard CAT dugó már nem illeszkedik)? Munkatársaink szívesen segítenek ilyen kérdések megválaszolásában.

Ethernet kábel választása - mire figyeljen oda?

Érdemes megfontoltan dönteni és nagyjából megtervezni az installációt, mielőtt megveszi saját kábelét. Egy vagy több szobát, high end vagy háttérzenei célra szeretne bekábelezni? Nem feltétlenül a legdrágább kábel fogja a leginkább ütős eredményt hozni, ráadásul a csúcsmodellek már készülékek árával összemérhetők. Ha úgy érzi, hogy elakadt audió célra optimalizált cat kábel választásában, akkor hívja technikus kollégáinkat és legjobb tudásunkhoz mérten igyekszünk tanácsot nyújtani.

Top ajánlat