Keresés
+36 1 220 9100, +36 30 884 1234 1164 Budapest, Rádió utca 1.
Nyelv
hu en

Hangfal kábel méterre


Hangfal kábelek – melyiket érdemes választani?

Rengeteg minőségi kategória létezik, ezért sokan nem tudják, hogy melyik számukra a legjobb hangszóró kábel. Ha Ön elakadna hangfalkábel választása közben, akkor hívjon minket bátran és igyekszünk objektív tanácsot nyújtani. Általánosságban kijelenthető, hogy nem mindig kell a legdrágábbra törekedni. Ha például egy konyhai mikrohifi vagy egyszerűbb hálószobai kis dobozos házimozi szett kábelezése a cél, akkor a párszáz Ft/m kategória is szép, kellemes hangot eredményez. Ha viszont nagy felbontású sztereó hifi rendszeréhez vagy felső(bb) kategóriás házimozihoz keres kábelt, ott drámai különbségeket lehet tapasztalni a jobb minőségű vezetékeknél. A hangfalkábelek minőségi szintjeiről írtunk már egy cikket, amely itt található. Az általunk forgalmazott kábeleket előzetes egyeztetést követően otthoni rendszerében is kipróbálhatja (bővebb információkért hívjon minket bizalommal)!

Minőségi szintek

Az olcsóbb hangfal kábeleink többnyire sodort szerkezetű oxigénmentes réz (OFC) vezetőt tartalmaznak egyszerű PVC köpennyel. A drágább modellekben tisztább, homogénebb a réz szerkezete (pl. a Neotech és Furutech OCC vezetői), az AudioQuest pedig a vezetőszál felszínét is lepolírozza (PSC vagy PSC + vezetők). A közép- és felsőkategóriában nem csak a vezető tisztasága, hanem a szerkezet (geometria) és a szigetelés is fejlettebb. Előfordul az is, hogy teflont, pamutot, réz árnyékolást vagy levegő tartalmú csöveket húznak a mag köré, ezzel csökkentve a kábelt érő zavarok szintjét. Bizonyos kábelekben eltérő vastagságú vezetőszálakkal is találkozhatunk. Ezek látszólag elhanyagolható döntések, de a fül érzékenységét nem lehet átverni.

Hangfal kábelt mikor érdemes dugóval felszerelni?

Kell-e banándugót, vagy sarus csatlakozót szerelni egy hangfalkábelre? Attól függ. Ha a vezető keresztmetszete nem túl nagy és ujjal összepödörhető a kábel lecsupaszított vége, akkor dugó nélkül is beköthető a hangsugárzó/készülék aljzatába. Ha nem húzzuk gyakran ki a kábelt, akkor ez költséghatékony megoldás. A hangfal kábel csatlakozó két esetben praktikus, sőt, szükséges: egyrészt ha a kábel túl nehéz, vagy a vezető keresztmetszete annyira nagy, hogy nem fér bele a csatlakozóba. A másik eset, ha a vezető nem sodort, hanem tömör szerkezetű, hiszen ilyenkor szinte képtelenség az aljzatba dugó nélkül stabilan, biztonságosan rögzíteni a kábelt.


Top ajánlat

Hangfal kábel méterre

Rendezés: ABC Népszerű Ár Akciós Kiemelt Új Megjelenítve: 1-24Összesen: 44 termék Lista nézet: