Keresés
+36 1 220 9100, +36 30 884 1234 1164 Budapest, Rádió utca 1.
Nyelv
hu en

RCA dugó

RCA csatlakozó felhasználása

Gyengeáramú jelátvitelhez szolgáló csatlakozó, amellyel legtöbbször hifi-házimozi, audió és videó eszközökön találkozunk. Analóg sztereó és digitális koax szerelt kábel is készíthető ilyen dugóval. Az RCA több, mint fél évszázada használatos csatlakozófajta, a belépőszinttől a high end kategóriáig rengeteg erősítőn, lejátszón stb. megtalálható.

Mitől jobb a drágább RCA csatlakozó?

A legegyszerűbb RCA csatlakozókat fröccsöntött eljárással rögzítik a kábelhez. Ezek az olcsó, műanyag házas dugók és a hozzájuk illesztett, vékony összekötő kábel is átviszik a jelet, azonban nem a legjobb minőségben. Tartósságukkal néha gond lehet, némely típusok hamar meglazulnak, szétesnek vagy kontakt hibássá válnak az évek múlásával. Kínálatunkban csupa jó minőségű RCA dugó közül válogathat. A csatlakozók főleg kábel befogadó méretben, szigetelésben és  vezetőanyag tisztaságban különböznek egymástól. Az olcsóbb típusok vezető anyaga bronz, aranyozott bevonattal. A drágábbak között találhatók ezüst vagy ródium bevonatú, demagnetizált bronz-ötvözet (pl. Furutech) vagy berillium rézből készült (pl. KáCsa RP-201) csatlakozók is. A jobb minőségű dugók előnye különösen a jelre érzékeny, audiofil/high end hifi rendszerekben mutatkozik meg.​

RCA csatlakozó szerelése

A legtübb RCA dugót forrasztással lehet a kábelhez rögzíteni. A felsőbb kategóriában találhatóak csavarozós típusok is. Utóbbi előnye, hogy a jelnek nem kell a forraszanyagon is áthaladnia, nincsen hozzáadott kontakt felület, így elméletileg még jobb minőség érhető el. Rövid videót is készítettünk, amelyből látható, hogy hogyan kell szerelni egy RCA csatlakozót. Igény szerint ránk is bízhatja az Ön RCA összekötő kábelének szerelését.


Ha szereléssel kívánja megrendelni a csatlakozót, akkor nyissa meg a termék adatlapját (a termék nevére kattintva) és jelölje be a "Szerelve kéri?" rovatnál az "Igen, kérem" opciót!

Top ajánlat

RCA dugó

Rendezés: ABC Népszerű Ár Akciós Kiemelt Új Megjelenítve: 1-24Összesen: 65 termék Lista nézet: