Keresés
+36 1 220 9100, +36 30 884 1234 1164 Budapest, Rádió utca 1.
Nyelv
hu en
 • Milyen HDMI kábelt vegyek?
  2022. JANUÁR 11.

  Milyen HDMI kábelt vegyek?

  Gyakori kérdés, amit gyakran tesznek fel szaküzletünkben friss televízió, projektor, médialejátszó vagy játékkonzol tulajdonosok: Milyen HDMI kábelt vegyek? Ezt igyekszünk most megválaszolni!

  HDMI kábel fajták általános célokra

  Ha Ön rendelkezik egy új típusú képmegjelenítővel (4K felbontású OLED vagy LCD televízió) és egy megfizethető, 5 méternél rövidebb HDMI kábelt szeretne forráskészülékeinek bekötéséhez, akkor ilyen esetben főleg saját márkás KCE-HDMI vagy KCS-HDMI kábeleinket szoktuk ajánlani. Ezek a kábelek megfelelnek a HDMI 2.0 szabványnak, minőségi rézvezetőt tartalmaznak jó árnyékolással és a 4K felbontást is megjelenítik.

  Fontos tudni, hogy a KCE-HDMI és KCS-HDMI kábelek 5 méterig képesek 4K felbontás megjelenítésére, afölött csak 1920 x 1080 pixeles Full HD felbontás jeleníthető meg rajtuk!

  Az AudioQuest 48 GBps HDMI kábel fajták audiofil hangminőséget és kiváló képminőséget biztosítanak a legmodernebb házimozi rendszerek számára.

  Milyen HDMI kábelt vegyek high end házimozi rendszerhez?

  Kínálatunkban megtalálhatók az amerikai AudioQuest cég legmodernebb, kiváló minőségű HDMI kábelei is, amelyek a HDMI 2.1 kompatibilitásnak köszönhetően támogatják a 48 GBps jelátvitelt, vagyis a 8K/60 és 4K/120 képfrissítési rátákat. Fontos tudni azonban, hogy az AudioQuest HDMI kábelek csak 5 méterig biztosítanak 48 GBps jelátvitelt, afölött 18 GBps sávszélességet tudnak csak nyújtani (jó hír viszont, hogy a jelenleg kapható, 5 méternél hosszabb AudioQuest HDMI kábelek alkalmasak még 18 GBps 4K felbontásra,  valamint 8K/30 képfrissítésre és HDR megjelenítésre, illetve eARC funkcióra)!

  Milyen HDMI kábelt vegyek, 4K-hoz, nagy távolságra?

  Először is tudnunk kell, hogy pontosan hány métert jelent a „nagy távolság”? 5 méter fölött leszűkülnek a 4K-megjelenítésre alkalmas opciók. Ilyen esetben aktív fejes, vagy pedig optikai szálas HDMI kábellel oldható meg a 4K felbontású képjel átvitele. Az AudioQuest 7,5 és 10 méteres hosszúságban is kínál 4K-kompatibilis aktív fejes HDMI kábeleket, az optikai szálas technológiát használó HDMI kábel típusok (Cherry Cola) azonban komoly árugrást jelent a speciálist kivitel miatt, ezért mi legtöbbször az AudioQuest Pearl HDMI sorozat aktív fejes változatát szoktuk javasolni, mivel az a legmegfizethetőbb, 5 méter fölött is működő, 4K-képes opció kínálatunkban.

  Méterre kapható HDMI kábelt és kifejezetten hozzá gyártott, szerelhető HDMI csatlakozót is értékesítünk!

  Milyen HDMI kábelt vegyek, ha nincs hely a csatlakozónak?
  Előfordul, hogy a kábelt azután akarják elvezetni a falban vagy az álmennyezet fölött, hogy a kábelcsatornákat lezárták. Szerencsétlen eset, amikor annyira vékony kábelcsatornát választanak a HDMI kábel számára, hogy a dugó nem is fér el a csatornában, csak a kábel. Ezt a problémát kétféleképpen lehet megoldani.

  Egyrészt megelőzhető a baj, hogyha eleve megfelelő méretű kábelcsatorna kerül a falba. Egy HDMI csatlakozó általában 2 cm széles, tehát ahhoz, hogy gond nélkül be lehessen húzni a kábelt csatlakozóval együtt, érdemes minimum 3 cm átmérőjű csövet biztosítani és természetesen arra is kell ügyelni, hogy ne legyenek 90 fokos kanyarok a kábelcsatornában, a hosszúkás HDMI dugó ugyanis ilyen éles kanyarban már nem húzható tovább.

  A második lehetséges megoldás, ha nem készre szerelt HDMI kábelt választ, hanem méterre kapható kiadást, amit tetszőleges hosszúságban megvásárolhat nálunk. A falba behúzott, csatlakozó nélküli HDMI kábel vékonyabb csatornán is átvezethető és a kivezetett kábelvéget kis kézügyességgel bárki felszerelheti az erre alkalmas eszközökkel. Az általunk kínált, méterre kapható HDMI kábelek vastagsága kb. 8 mm, igény esetén a szereléshez szükséges kiegészítők (HDMI-M fémázas szerelhető dugó, HDMI kábel tesztelő készülék, krimpelőfogó) kibérelhetők szaküzletünkben. 

  Ha kíváncsi készre szerelt HDMI kábel kínálatunkra, akkor nézzen szét webáruházunkban! A készre szerelt HDMI kábelek között, a belépőszinttől az abszolút csúcskategóriáig számos lehetőség közül válogathat! További kérdés esetén kérje értékesítő kollégáink segítségét!