Keresés
+36 1 220 9100, +36 30 884 1234 1164 Budapest, Rádió utca 1.
Nyelv
hu en
 • Új hifi kábel a LessLoss kínálatában: C-MARC
  2019. JÚLIUS 30.

  Új hifi kábel a LessLoss kínálatában: C-MARC

  A LessLoss kínálatában nemrégiben új hifi kábel széria debütált C-MARC néven. 

  Az új generáció képes leszámolni napjaink túlszennyezett elektromágneses környezetivel, így okozva érzékelhető minőségjavulást házimozi vagy hifi rendszer számára.
  A LessLoss kínálatában nemrégiben új széria debütált C-MARC néven. Az új generáció képes leszámolni napjaink túlszennyezett elektromágneses környezetivel, így okozva érzékelhető minőségjavulást házimozi vagy hifi rendszer számára.

  Mi a C-MARC hifi kábel működési elve?

  A C-MARC a Litze huzal elvét hasznosítja. Belsejében egymással szembecsatolt induktivitású tekercsrendszer fut, amely az energiát az egyik tekercsből a másikba keringteti. Ezt angolul „Bucking coil” néven szokták említeni. Három fő előnye van az ún. „meztelen” többszálas és tömör magos vezetékekkel szemben: nagyobb a felületi keresztmetszete, nincsen torzító hatása, emellett rugalmasabb/biztonságosabb, mint a tömör, vele azonos keresztmetszetű hifi kábelek. A sok apró szál összeadódó felülete nagyobb, mintha egyetlen tömör rézdarab vezetné a jelet. Az ellentétesen polarizált spirálok zajszűrőként viselkednek, így a C-MARC rendkívüli jel-zaj arányt képes produkálni.

  A kábel szerkezete

  A C-MARC hifi kábelek mindegyike többrétegű szerkezettel rendelkezik. Az összekötő és hangsugárzó kábelek közepén 24 pamutszálból font pamutrost fut, amelyet körülölel 16 db 12 szálú csokor (192 db) rézszál. Utóbbiaknak darabja 0,125 mm2átlójú, a teljes vezető keresztmetszetük 2,304 mm2. Ezeket fedi 96 szálból font, ipari gázzal kezelt természetes pamutréteg, amin további 16 x 12 (újabb 192 db) rézszál fut körbe (a teljes vezető keresztmetszet így 4,608 mm2). Ezeket eltakarja egy áttetsző, hangminőséget nem befolyásoló, párától és nedvességtől védő poliolefin membrán, a külső köpeny pedig 32 vékony polietilén szálból készítve garantál hosszú élettartamot és kopásmentes kialakítást.

  Emellett a C-MARC hifi kábelek rendkívül hajlékonyak, ami előnyt jelenthet a szűkösen installált hifi/házimozi rendszereknél. Különleges, csekély tömegű szerkezetük hatékonyan csillapítja a környezetből érkező vibrációkat, egyébiránt a kívül lévő, fényes pamut köpeny selymes hatást ad. Technikai adottságainak köszönhetően a C-MARC a jelenlegi legnémább, legtisztább jeltovábbításra képes kábelszéria.

  A C-MARC hifi kábel választék

  A családban találhatók RCA és XLR végződéssel szerelt analóg összekötő kábel típusok (C-MARC RCA1 és C-MARC XLR1, valamint ún. Triax kettős árnyékolású digitális összekötő C-MARC Triax), melyek nagy felbontást, higgadt és természetes dinamikát eredményeznek zenehallgatás során, ugyanakkor a hosszú távú, frusztráció és fáradtságérzet mentes hallgatói élményt segítik. Emelett tápkábelek (C-MARC Power2) és belső, pl. hangsugárzóba vagy elektronikába építhető kábelek (C-MARC HUW) is rendelkezésre áll azoknak, akik kábelből csakis a legjobbat keresik.

  A C-MARC széria rendelhető, további részletekkel kapcsolatban hívja bemutatótermünket vagy írjon a bolt@kacsa-audio.hu e-mail címre!