Keresés
+36 1 220 9100, +36 30 884 1234 1164 Budapest, Rádió utca 1.
Nyelv
hu en
 • Astell & Kern 2018-as újdonságok!
  2018. MÁJUS 01.

  Astell & Kern 2018-as újdonságok!

  A HIGH END 2018 kiállításon sosem unatkozunk. A KáCsa standot az időnk 90%-ában el sem hagyhatjuk, annyi munkánk szokott lenni. Azt a bizonyos 10%-ot most arra fordítottuk, hogy az általunk Magyarországon forgalmazott Astell & Kern standját is meglátogassuk, és elképesztő újdonságokkal találkoztunk!

  Az Astell & Kern dizájnos és jól átlátható standot épített az idei HIGH END kiállításra. Lee, a cég munkatársa végig kísért minket, hogy bemutassa az idén nyáron várható újdonságokat.

  Az SP1000 kistestvére! Astell & Kern SE100

  A szaksajtó és a sokat utazó audiofilek egyaránt pozitívan fogadták az AK mostani csúcsmodelljeként ismert SP1000-et. A kívül-belül csúcskategóriás eszköz tavaly megkapta a Reddot dizájn díjat, idén pedig a CES innovációs díját és az IF Design Awards elismerését is bezsebelhette. Azonban nem mindenki tud költeni több, mint 1 millió Ft-ot egy mobil hifi lejátszóra. Mindezzel az Astell & Kern is tisztában van és a HIGH END 2018 kiállításon megmutatták, hogy a csúcsmodell koncepcióját megfizethetőbb köntösben is képesek kínálni.

  Az A&Futura SE100 a cég új prémium kategóriáját testesíti meg. Modern szolgáltatásaihoz szemgyönyörködtető dizájn társul, a gyártótól megszokott szögletes motívumok mellé 1280 x 720 pixeles, 5 colos érintő kijelző társul. A remekül olvasható kijelző mellett a tömeg számottevően csökkent (az SP1000 388 g, míg az SE100 mindössze 241 g). A készülékben nyolccsatornás DAC és két négymagos processzor lapul, ilyen szintű teljesítmény kapacitást korábban csak professzionális hangtechnikai munkaállomások és hangrögzítő készülékek voltak képesek nyújtani. Néhány pillanatra mi is belehallgattunk, a hangminőség szokásos “WOW” hatással párosult, alig várjuk, hogy bemutatótermünkben, látogatóink is gyönyörködhessenek a látványban és teljesítményben!

  SR15, az új belépő audiofil lejátszó

  Ezután az Astell & Kern munkatársa egy másik asztalhoz kísért minket, ahol sokkal kisebb készülékek voltak a teszt-fejhallgatókra csatlakoztatva. Az A&norma SR15 még izgalmasabb lehet azoknak, akik még csak kacsingatnak a mobil hifi felé. Ez a kifejezetten nadrágzseb-barát lejátszó az AK70 sorozat újjászületett kiadásának is tekinthető. Oldalirányban enyhén megdöntött kijelzője önmagában észbontó, mi legalábbis hasonlóval még nem találkoztunk. A kettős DA konverteren és az elődökhöz képest még jobb, négymagos processzoron kívül említendő újítás, hogy az SR15 képes bitről-bitre, natívan lejátszani DSD fájlokat (ez korábban csak a felsőbb high end készülékeken volt elérhető). Csak néhány pillanatra hallgattuk meg a lejátszót a rendelkezésre álló AK T1p fejhallgatóval, de az a rövid perc is hamar meggyőzött minket. Az SR15 kifinomult, magával ragadó karaktere és a tengernyi részlet a legtöbb zenefüggő tetszését elnyerheti!

  Billie Jean hifi fülhallgató

  Nem csak a belépőszintű lejátszók, hanem a fülhallgatók terén is történt modellbővítés. Az Astell & Kern és a Jerry Harvey Audio fülmonitor specialista cég kooperációjának legújabb gyümölcsét, a Billie Jean fülhallgatót is kipróbáltuk. Első benyomás alapján megdöbbentően könnyű és kényelmes füles, és ahogy Jerry Harvey-tól megszokhattuk (bemutatótermünkben megtalálhatók a Roxanne és Michelle modellek is), a hang is magával ragadó, részletgazdag, kidolgozott volt, egy kis kiemelkedéssel a basszusokban, hogy a könnyűzene szerelmesei se unatkozzanak. A Billie Jean parányi testében két lengőnyelves (BA) hangszóró osztozik a frekvenciákon, továbbá a Jerry Harvey saját szabadalmát képező Freqphase technológia is megtalálható benne. Moduláris kábellel, vagány vörös színben fog érkezni!

  Az Astell & Kern SE 100, SR15 és Billie Jean termékek várhatóan 2018. Nyarától hozzánk is meg fognak érkezni, webáruházunkban is megtalálhatók lersznek hamarosan részletesebb leírásokkal és árakkal!