Keresés
+36 1 220 9100, +36 30 884 1234 1164 Budapest, Rádió utca 1.
Nyelv
hu en
 • Milyen hangfalkábelt vegyek?
  2022. FEBRUÁR 07.

  Milyen hangfalkábelt vegyek?

  Ez az egyik leggyakoribb kérdés, amelyet feltesznek szaküzletünkben. A rövid válasz: attól függ, hogy mihez szeretne hangfalkábelt vásárolni? A témában kevésbé jártas, hangrendszerüket építeni vagy fejleszteni kívánó érdeklődőknek most összegyűjtöttünk néhány támpontot, amelyek remélhetőleg segíteni fognak az ideális hangfalkábel kiválasztásában!

  Milyen hangfalkábelt vegyek belépőszintű rendszerhez?

  A legegyszerűbb és legolcsóbb, párszáz forint/méter áron kapható hangfalkábel típusunk (KáCsa KCE-LS075) rengeteg szituációban bőven elegendő minőséget képvisel. Oxigénmentes rézből készült, a pozitív/negatív oldal jelölve van, vékony, rugalmas, könnyen kezelhető kábel. Ha az Ön célja mindössze annyi, hogy egyszerűen csak szóljanak a hangfalai és nem fontos a vájtfülűeket gyönyörködtető hangzás, akkor egy KCE-LS075 hangfalkábel is tökéletesen elvégzi a feladatát. Gyakran választják háttérzenét biztosító, kisméretű hangfalak bekötésére, vagy pedig belépőszintű házimozi hangfalszettek háttérsugárzóinak bekábelezésére.


  Amennyiben Ön egy kicsit jobb minőségű hangfalkábelt keres, belépőszintű hifi hangsugárzókhoz (bármilyen hangfalhoz, amelynek a pár-összege 50-100 000 forint közötti), akkor ebben a mezőnyben nagyon népszerűnek számít KáCsa KCE-T40 típusú hangfalkábelünk. Ezt a kábel három különböző vastagságban tartalmaz OFC réz szálakat és a két ér széles elválasztóval rendelkezik. Ha azt vesszük figyelembe, hogy ésszerűen árazott hangsugárzóknál mennyivel élénkebb és tisztább hangzás érhető el a KCE-T40 használatával (ahhoz képest, amit a KCE-LS075 kategóriájú kábelek nyújtanak), akkor 2 000 forint/méter alatt ez a legkedvezőbb ár/érték arányú opció.


  Néhány népszerű hangfalkábel típus középkategóriás hifi szettekhez

  Az olcsóbb hangsugárzó kábelek általában sodort szerkezetű OFC rézvezetőt tartalmaznak, egyszerű PVC köpennyel. Az úgynevezett középkategóriában már megjelennek olyan technológiák, mint az OCC (Neotech és Furutech monokristályos rézvezető technológiák) réz, de bizonyos középkategóriás hangfalkábeleknél a szigetelés és a kábel szerkezeti felépítése is fejlettebb. Most következzen néhány erős középkategóriásnak nevezhető hangfalkábel az 3000 - 9 000 Ft/méter ár-kategóriából!


  Milyen hangfalkábelt vegyek high end hangrendszerhez?

  A felsőkategóriás hangrendszerek sokkal érzékenyebbek a forráseszköztől érkező jelre, mint olcsóbb társaik. Ezért egy high end hifi láncban még nagyobb szerepet tölt be az összes láncszem, amelyet jeltovábbításra használunk. A hiteles, torzítás és túlzások nélküli zeneélmény eléréséhez sokan választanak extra magas minőségű hangfalkábelt. Most következzen néhány modell, amely már bizonyított igényes audiofil vásárlóink körében:

  Ezek a kábelek lényegesen drágábbak, mint belépő/középkategóriás társaik. Ennek oka a fejlettebb gyártástechnológia, a jobb minőségű vezetőanyagok, a hozzáadott szigetelés és a bonyolultabb, kisebb torzítás érdekében alkalmazott szerkezeti felépítés. Az apró részletekre való odafigyelés valósághűbb, tisztább hangélményt eredményez. A kifinomultabb tervezés előnyei bármilyen minőségi, magas felbontásra alkalmas hangrendszerben érzékelhetők.

  Mire számíthatok ideális esetben?

  Azok a vásárlóink, akik gyengébb minőségű hangfalkábelről váltottak magasabb kategóriát képviselő modellre, leggyakrabban az alábbi pozitív változásokról számoltak be:

  • Részletgazdagabb hangélmény
  • Megnövelt dinamika érzet
  • Minden tartományban (basszus, középső hangok, magas frekvenciák) tisztább megszólalás
  • Folyékonyabb, áramlóbb zenei érzékelés
  • Szélesebb hangszínpad, mélyebb térhatás
  • Egyértelműbb háromdimenziós sztereó elhelyezkedés
  • Jobban megfogott, súlyosabb „háttér-csendek”

  Összességében a „Milyen hangfalkábelt vegyek?” kérdésre olyan opciókat osztunk meg Önnel, amelyek a lehető legjobban megfelelnek igényeinek. A konkrét hangszórókábel kiválasztása az Ön egyéni preferenciáján és saját, szubjektív ízlésén múlik. Hangfalkábel kínálatunk árak és márkák tekintetében is meglehetősen széles. Annak érdekében, hogy könnyebben megtalálja az igényeinek leginkább megfelelő választást, minden kínálatunkban lévő hangfalkábel előzetes egyeztetéssel, vásárlási kötelezettség nélkül is kipróbálható a saját otthonában! Az otthoni hangsugárzókábel tesztelésre szükség esetén több nap is rendelkezésre állhat. Így nem kell attól tartania, hogy olyan hangfalkábelt vegyen, ami hosszabb távon csalódást okozna. További kérdés esetén keressen minket elérhetőségeink bármelyikén és örömmel állunk rendelkezésére!