Keresés
+36 1 220 9100, +36 30 884 1234 1164 Budapest, Rádió utca 1.
Nyelv
hu en
 • Egyedi fejhallgató kábel Sennheiser HD 800 csatlakozókkal
  2020. FEBRUÁR 18.

  Egyedi fejhallgató kábel Sennheiser HD 800 csatlakozókkal

  A megfelelő eszközökkel akár otthon is elkészíthető olyan fejhallgató kábel, amellyel egy Sennheiser HD 800 (vagy hasonló kategóriájú) fejhallgató még jobban is szólhat, mint a gyártó által mellékelt kábellel.

  Természetesen nem célunk, hogy mindenkit új fejhallgató kábel vásárlásra buzdítsunk, mai írásunkkal inkább egy gyakori igényre/problémára szeretnénk rávilágítani és annak megoldására koncentrálni. Ha Ön elégedett meglévő fülesével (és kábelével), akkor nem szükséges tovább olvasnia. De akkor kinek célszerű új fejhallgató kábelt vásárolnia?


  Mikor kell új fejhallgató kábel?

  Gyakori (de szerencsére egyre ritkább), hogy a gyártók feleslegesen hosszú vezetéket csomagolnak a fejhallgatókhoz. Vannak, akiket ez zavar. Például a Sennheiser HD 800 mellé 3 méteres kábelt mellékelnek. Ez a hosszúság felesleges pl. íróasztalnál ülve, csak össze-vissza lóg. Szóval a vásárlóknak sokszor csak egy rövidebb kábelre van szüksége. A második (gyakoribb) eset pedig az, amikor megsérül a kábel, mert elrágja a macska, lerántja a kutya, haragos ex-barátnő ollóval kettévágja stb. Sok esetben ki tudunk javítani pl. sérült kábelvégeket, de ha a sérülés javíthatatlan, akkor sajnos új kábelt kell rendelni a fejhallgatóhoz.


  Jobb-e a KáCsa fejhallgató kábele? És miért javítja a hangminőséget?

  Nem azt jelentjük ki , hogy a mi kábeleink a "legjobbak" (bár lehet, hogy így van :-)). Sok gyártó eleve kiemelkedő minőségű kábelt ad a termékéhez. Gyakori azonban, hogy a kábel visszafogja a fejhallgató teljesítményét pontosan úgy, mint a hangfalak és erősítők esetében.


  Kipróbáltunk egy Sennheiser HD 800 S fejhallgatót a gyári (ezüstözött réz vezetőt tartalmazó) kábelével. Ezt követően készítettünk egy új kábelt a következő elemekből:

  1. Furutech FT-H800(R) - Sennheiser HD 800 szériás csatlakozó
  2. KáCsa KCO-HPAg -  tiszta OCC ezüst vezetőjű fejhallgató kábel
  3. Furutech FT-7254(R) - 2,5 mm-es szimmetrikus Jack csatlakozó
  4. ES 1-6 mm fekete kígyóbőr (a vékonyabb szakaszra)
  5. 3-9 mm fekete kígyóbőr (a vastagabb szakaszra)

  Az eredmény: közvetlenebb, valóságosabb hangzás. Kevesebb virtuális és több fizikai érzet a dinamikában. A fejhallgató basszusa mennyiségre nem lett kevesebb, viszont árnyaltabb és levegősebb mélyhangok jelentek meg. Emellett a sztereó színpad közepe egybefüggőbb, homogén jellegűvé vált. Így a hallgatónak még jobban olyan érzése lehet, mintha a fejhallgató eltűnne a fejéről és egyszerűen csak belemerülhet a zenébe.

  Kínálatunkban más fajta minőségű és anyagú, tetszőleges hosszban megvásárolható fejhallgató kábelek is találhatók. Fejhallgatótól függően eltérő típusú csatlakozókkal is kérheti saját példányát. Ha Ön is szeretne egyedi fejhallgató kábelt készíteni, vegye fel a kapcsolatot boltunkkal és igyekszünk a lehető legjobb megoldást nyújtani!